Thijs de Vries

Business Developer

"De afgelopen jaren mocht ik mij als Public Affairs Manager bezighouden met de positionering van Gasunie in Den Haag, een uitdagende functie die ik met veel plezier vervuld heb. In Den Haag gaat het veel over de toekomstige energievoorziening. Daar begonnen mijn handen van te jeuken. Sinds een jaar ben ik daarom aan de slag als Business Developer bij Gasunie New Energy. In deze functie mag ik de toekomst van Gasunie namelijk mede vormgeven: een fantastische uitdaging!

Ik ontwikkel projecten op het gebied van duurzaam gas en energieopslag. Op beide terreinen is veel behoefte aan innovatie. De productie van duurzaam gas is noodzakelijk om de vraag naar fossiel gas en andere fossiele energie te reduceren. Er is geen andere duurzame energiebron die zo makkelijk in te passen is in het bestaande energiesysteem. Energieopslag is een van de ‘missing links’ op weg naar een succesvolle energietransitie, want het aanbodpatroon van duurzame energiebronnen als wind en zon vraagt om grootschalige opslag. 

Innovatieve en veelbelovende technologieën omzetten in succesvolle en renderende projecten is onze uitdaging. Ik verwacht dat het New Energy zal lukken om de komende jaren een sterk portfolio van succesvolle en innovatieve duurzame projecten te realiseren. Dat maakt Gasunie een serieuze speler op het terrein van duurzame energie. Ik kan niet wachten tot het zo ver is!"

Twitter