Projecten

Gasunie New Energy werkt aan de ontwikkeling van verschillende thema’s: Groen gas, Waterstof, Warmte en Opvang & Hergebruik van CO2. We werken aan tientallen projecten tegelijkertijd, die zich in verschillende fases bevinden: van de initiatiefase tot aan de uitvoeringsfase.

Bij de ontwikkeling van de projecten kijken we naar technologische, financiële, economische en maatschappelijke aspecten. Nieuwe energievormen moeten niet alleen duurzaam zijn, maar ook betrouwbaar, betaalbaar en uiteraard maatschappelijk verantwoord. De kunst is om op alle punten succesvol te zijn. Duurzaamheid is geen succes als je het economisch niet kan volhouden. En omgekeerd: een betrouwbare en goedkope energievoorziening helpt ons niet als dat ten koste gaat van klimaat en milieu.

Het gaat erom dat we er samen in slagen alle aspecten in samenhang te realiseren. In precies dat evenwicht kunnen gas en gasinfrastructuur een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Dat kan omdat geen enkel ander medium zo grootschalig, efficiënt en betrouwbaar energie kan transporteren én opslaan als gasinfrastructuur. Op deze website wordt een aantal hiervan verder uitgelicht.

Totaal aantal projecten: 13

Nieuws & updates